miercuri, 7 martie 2012

Ce poti face de ziua ta? Sa-ti "impusti" prietenii!

Ok, ok, poate nu-i cel mai potrivit titlu pentru o sala de jocuri, unde teoretic vrei sa te intalnesti cu prietenii tai si sa-ti sarbatoresti ziua de nastere. Dar, de fapt, jocurile de laser tag, cum e cel pe care-l poti practica la Laser Megazone, sunt foarte distractive, dau dependenta (in sens bun, desigur), ajuta la dezvoltarea conditiei fizice si relatiilor de camaraderie intre membri echipei. Daca ne gandim putin, e mai interesant sa iei parte la o lupta in stilul Star Wars de ziua ta, decat sa-ti aduni amicii in jurul unei mese si a zeci de pahare si farfurioare de plastic, avand ca fundal sonor, de prea multe ori, muzica neinspirata. Asadar, daca vrei sa organizezi o petrecere de copii in Bucuresti, pe langa optiunile clasice gen mers in parc sau inchiriat un fast food pentru cateva ore, poti sa inchiriezi o sala cu jocuri laser.

Principiile jocului sunt foarte simple si se aseamana foarte mult cu cele ale shooterelor pe calculator, pe care copiii tai oricum le joaca, chit ca le-ai dat sau nu voie s-o faca. Faci parte dintr-o echipa (sa zicem cu 10 membri) si obiectivul tau e sa aduni cat mai multe puncte in timpul bataliei dezactivand adversari. Adversarii poarta niste costume prevazute cu receptori care contabilizeaza fiecare lovitura incasata, iar daca la final aduni mai multe puncte (sau ai cedat cat mai putine),ai castigat. Desigur, exista multe scenarii pe care poti sa le pui in practica, dar un lucru e sigur: primesti un pistol cu laser cu care trebuie sa-ti “impusti” adversarii. Acest tip de activitate e complet sigur si dezvolta abilitati precum coordonarea, viteza de reactie, creativitatea si succesiunea actiunilor in mod rapid.

 Acest joc are loc intr-o laser arena, care e de fapt o incapere de dimensiuni impresionante (2 etaje dispuse pe aproximativ 1000 mp) in care s-au instalat obstacole si ascunzatori. De fapt, aceasta arena incearca sa imite, pe cat posibil, un camp de batalie real, desprins din filmele lui George Lucas, in care intre tine si adversari se afla tot felul de obstacole- ferestre spatiale, nave spatiale, transee, iar a ajunge sa-i elimini fara sa fi nimerit e o adevarata arta. Acest tip de divertisment e potrivit si pentru activitatile de tip team building, pentru ca dezvolta coeziunea grupurilor si abilitatile de lider si de sacrificiu de echipa a celor implicati. Fiecare jucator trebuie sa-si asume un rol specific, situatie care e similara cu ce se intampla, zi de zi, intr-un birou. Apoi, fiecare membru al echipei invata (sau simte, dupa caz) sa se sacrifice pentru echipa si pentru coechipieri, o atitudine foarte sanatoasa cand echipa are de-a face cu un deadline presant pentru vreun proiect.

De asemenea, desi multora nu le place sa recunoasca, munca de birou scade nivelul de agresivitate al individului, iar o infuzie de competitie in sensul clasic al cuvantului ii va ajuta pe jucatori sa ajunga la un tonus mai ridicat, care poate fi exploatat foarte bine si in folosul companiei. Jocurile cu laser sunt, in definitiv, o sursa buna de distractie pentru orice grup, mai ales de distractie pentru copii. Jocurile de gen hotii si vardistii pot fi duse astfel la un alt nivel, unul mai in ton cu sursele digitale de divertisment care sunt accesibile azi.  


laser tag, laser tag bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu